5 redenen waarom Opti-Coat de beste coating is

Wist je dat er een coating is die met kop en schouders uitsteekt boven alle andere beschikbare glascoatings? En dan heb ik het over Opti-Coat. Dat is echt de beste coating, echt een verbluffend goede coating.

Maar eerst: wat doet een coating ook al weer?

Een glascoating vormt een extra toplaag op de lak. Hierdoor is de auto langer beschermd en makkelijker schoon te houden door het zelfreinigende effect. Waar een traditionele wax of sealant gemiddeld 3 tot 6 maanden op de auto blijft zitten is dat bij een glascoating tot wel meer dan 2 of 3 jaar. En met een standaard opti-coat pro behandeling is dat zelfs tot wel 5 jaar!

En waarom zijn de Opti-Coat varianten dan zoveel beter?

5 redenen waarom Opti-coat beter is

  1. Een Opti-Coat keramische coating is beter omdat het aanzienlijk langer meegaat dan een ‘normale’ glascoating. En dat ook durft te garanderen!
  2. De opti-coat beschermlaag is 100x dikker dan een gewone wax-coating
  3. Opti-coat is 100x sterker en beter bestand tegen (chemische) invloeden van buiten
  4. Opti-coat is harder dan elke andere glascoating, en biedt daarom een veel betere bescherming tegen swirls en micro krasjes
  5. Opti-coat geeft de lak een mooiere, diepere glans dan welke glascoating dan ook.

Welke Opti-Coat varianten zijn er?

De Opti-Coat Pro

Opti-Coat Pro

Opti-Coat varianten begint met de Opti-Coat Pro, een keramische coating op basis van siliciumcarbide. Daardoor is het een hardere coating, die zich ook nog eens beter aan de (schoongepolijste) autolak hecht. Het blijft daarbij flexibel genoeg om niet te ‘scheuren’ bij het uitzetten van carroseriedelen door het uitzetten of krimpen door de weersomstandigheden. Eigenlijk kan je stellen dat de Opti-Coat een soort van is ‘vastgelast’ op de lak van de auto.

Een van de redenen dat Opti-Coat het veel beter doet dan andere coatings is dat de laagdikte wel 100x dikker is dan een traditionele wax of sealant. En daarom geeft de fabrikant hier tot wel 5 jaar garantie op!

Opti-Coat Pro Plus

Opti-Coat Pro Plus

De Pro Plus variant wordt aangebracht bovenop de Opti-Coat Pro. Deze extra laag is harder en brengt niet alleen extra bescherming maar zorgt ook nog eens voor extra glans. De laag zorgt voor een perfecte afwerking ook op de langere termijn: het lost niet op na meerdere wasbeurten, en vuil is eenvoudiger te verwijderen.

Hoeveel langer beschermt de Opti-Coat Pro Plus de autolak?

De Pro Plus beschermt de autolak wel 2x zo lang als een gewone glascoating. Dat durven ze zelfs te garanderen: op een Opti-Coat Pro Plus bescherming – mits professioneel aangebracht – wordt 7 jaar garantie gegeven!

Opti-Coat Pro3

Opti-Coat Pro3

Opti-Coat Pro3 is de ultieme keramische lakbescherming. Het is de meest geavanceerde coating die bescherming en glans biedt en vier keer zo dik is als Opti-Coat Pro of Pro+. De Pro3 biedt verbetert de duurzaamheid van de lak van je auto door meerdere beschermingslagen toe te voegen.

Opti-Coat Pro3 biedt een beschermende keramische coating met superieure weerstand. Om de hardheid en krasvastheid verder te verhogen wordt daarna Opti-Coat Pro3 Top Coat toegevoegd. Deze blijft de auto beschermen gedurende de hele levensduur van de auto. En als de Opti-Coat is aangebracht door The Boss Of Gloss dan wordt dat door Opti-Coat gegarandeerd!

Levenslange garantie! Is het moeilijk om de Opti-Coat aan te brengen?

Het is ongelooflijk maar waar. Het aanbrengen is wel een vak apart. De lagen moeten precies op bepaalde tijdsintervallen worden aangebracht, en met een enorm hoge precisie. The Boss Of Gloss is als officieel Opti-Coat installer getraind in het professioneel aanbrengen van de coating.

Wat kost een Opti-Coat Pro Plus behandeling?

Een opti-coat behandeling is zoals gezegd een enorm precisie werk. En voordat dat kan beginnen moet de autolak perfect gepolijst worden, zodat de extra Opti-Coat beschermlagen optimaal kan werken. En dat betekent dat de prijs af hangt van de staat van de autolak.

Vraag gewoon met dit formulier een offerte aan, of stuur een mailtje. Of bel even met 06-54 24 34 68, dan kunnen we samen onderzoeken wat er nodig is voor jouw auto. Of kom even langs in Alphen aan den Rijn, dan bekijken we je auto en laten we je de mogelijkheden zien bij een lekker kopje koffie!

Veelgestelde vragen

Wat kost een opti-coat behandeling?

Een opti-coat behandeling is best kostbaar. Tenminste, zo lijkt het in eerste instantie. Als je de investering bekijkt over de werkzame jaren zal je zien dat opti-coat goedkoper is dan een gewone glascoating! Vraag hier een offerte voor jouw auto.

Is het mogelijk om zelf opti-coat aan te brengen?

De behandeling is gecompliceerd en daardoor ontvang je alleen de garantie als deze is aangebracht door een professionele, gecertificeerde opti-coat dealer, zoals The Boss Of Gloss.

Wat is het verschil tussen de pro en de pro+ variant?

Bij de opti-coat pro+ behandeling wordt er een extra laag aangebracht bovenop de opti-coat pro. Deze laag zorgt voor nog meer bescherming en een diepere glans. Daarom wordt de pro+ 2 jaar langer gegarandeerd.

Hoe lang gaat de opti-coat pro mee?

Als de opti-coat pro door The Boss Of Gloss is aangebracht krijg je de volledige garantie van opti-coat: 5 jaar. In de praktijk kan dat zelfs langer zijn! Voor de pro+ is dat 7 jaar, en voor de Pro3 is dat zelfs de gehele levensduur van je auto!